Selecteer een pagina

Als de Dommel kon vertellen

briljant uitgedacht
met een knipoog
groot bezoekersaantal

(Regio ‘s-Hertogenbosch e.o., 23-9-2013):

“Rijendik voor Boxtels Dommeltheater”

Brabants Dagblad

(Nieuwsblad Boxtel e.o., 26-9-2013):

“Boxtel leeft zich creatief uit”, “Artistieke vloot geeft Dommel weer glans”

Brabants Centrum

“Verhalende vloot van Dommeltheater brengt honderden mensen op de been

Brabants Centrum

(Internet, 22-9-2013):

“Eerste editie Dommeltheater daverend succes”

Mooi Boxtel

Als de Dommel kon vertellen

‘Boxtel beleefde zondag 22 september een nieuw cultureel spektakel van formaat. Dommeltheater vormde een kleurrijk creatief lint over de rivier de Dommel in hartje Boxtel’.

(Titel en bovenstaande tekst uit het Brabants Centrum van 26 september die verslag deed van het eerste Dommeltheater in Boxtel.)

Dommeltheater  is een creatieve vaartocht op de Dommel door Boxtel en gaf dit jaar uiting aan “Als de Dommel kon vertellen….”. Het  ”verhaal van de Dommel door Boxtel ” kende onderwerpen uit de historie van de Dommel en de mens ; overstromingen, bruggen, oorlogen, flora en fauna, varen, etc. De gebeurtenissen werden op diverse creatieve wijze vorm gegeven. De uitingen varieerden van beeldend, vertellend en/of muzikaal. Maar liefst 18 groepen namen deel en brachten met elkaar een geweldige sfeer op en rondom het water.Vanaf de oevers kon het talrijke publiek genieten van de tocht waarbij de net daarvoor geopende aanlegsteiger met zittrappen een unieke plek bleek te zijn. Ook waren de aangrenzende tuinen van de bewoners vol met belangstellenden en gaven extra sfeer aan het geheel.

Proficiat !

Een  felicitatie aan alle deelnemers die samen een geweldige prestatie hebben geleverd :

Basisschool De Spelelier met ‘Ieder een eigen bootje…’ en ‘Je nek uitsteken…’, Koor Ratatouille met ‘Relatie met de natuur…’, Theatergroep BOXtheater met ‘Sagen en legenden…’, Jan Willem en Lisette van den Boogaard, Leo en Nina van Geffen, en Serjik Safarlou met ‘Industriële revolutie…’, Michael Witlox, Willem-Jan Strüber en Max van Alphen met ‘De regenfabriek…’, Marcel de Vries en Ad Voets met ‘Gevaren van de rivier…’, Annet Nooijen en Bauke Fokkema met ‘Crocodile Dommel…’, Gerard Timmermans met ‘Dommel oogst natuur…’, Cees Pullens met ‘De klank van water…’, Kanovereniging De Pagaai met ‘Vervoer over water…’, MIK Kunsteducatie en Rick Hooijberg met ‘Rots in de branding…’, Scouting Boxtel met ‘Vissen in de Dommel…’, Kunstlicht ’99 met ‘Schoonmaakploeg te water…’, Schrijndragers Heilig Bloedprocessie met ‘Legendarisch mirakel…’, Cor van Geffen en Marcel en Bas Joosten met ‘Blik op de Dommel…’, Two of Us met ‘Buiten de oevers…’, Hester Pilz met ‘Zwellende Petvis van formaat…’. De stoet werd vooraf gegaan en afgesloten door  ‘Dorpsomroeper’ Corné den Ouden en Xaveer van Lokven.

Dank !

Een woord van dank aan de vele betrokkenen die een geweldige en onmisbare bijdrage hebben geleverd aan het Dommeltheater 2013 :

 • de ondersteuners van het eerste Dommeltheater ; Waterschap De Dommel, gemeente Boxtel, Euro Land Art en Prins Bernhard Cultuurfonds voor hun creatieve, financiële en praktische ondersteuning
 • de Boxtelse Reddingsbrigade Boxtel en Duikvereniging de Sharkdivers, voor de praktische ondersteuning bij de vaartuigen en de veiligheid van deelnemers en toeschouwers
 • de deelnemers voor hun prachtige creaties
 • de vele vrijwilligers voor al hun inzet voor, tijdens en na de tocht
 • het publiek voor de geweldige positieve reacties en enthousiasme
 • de bands Stripe Big Band en Mateus voor hun muzikale omlijsting tijdens de after party
 • kanovereniging de Pagaai voor hun ondersteuning richting andere deelnemers en organisatie
 • café Den Boer en ‘t IJscafé voor het hapje en het drankje
 • de gastvrije bewoonster aan de start van het Dommeltheater voor de boten, koffie, koeken en veel meer
 • buurtvereniging Tussen de Dekens voor alles wat in de buurt was
 • De Garage voor het gebruik van het terrein
 • de maker(s) van het logo, programmaboekje, flyers en posters
 • de fotografen voor hun mooie beelden
 • Dommelland voor de prachtige opnamen en aandacht
 • Brabants Centrum voor alle redactionele aandacht
 • de organisatie die het ontzettend leuk heeft gevonden, van de planning, de contacten, de techniek tot de creatieve ondersteuning